Manager Maintenance, Tooling & Engineering

ROCKFON
Locatie: België, Wijnegem

Ben jij een expert op het gebied van preventief-  en curratief onderhoud, die in staat is om een team te managen en heb jij  veiligheid hoog in het vaandel staan? Dan zijn wij op zoek naar jou! Welkom bij ROCKFON in Wijnegem!

Dit zijn wij

ROCKFON is een toonaangevende leverancier van plafond- en wandoplossingen gemaakt uit steenwol. Steenwol werd ontdekt op Hawaï aan het begin van de 20e eeuw en is een natuurlijk bijproduct van vulkanische activiteiten. Een oneindig hernieuwbare grondstof die overvloedig beschikbaar is. ROCKFON is een dochteronderneming van ROCKWOOL® International uit Denemarken – ‘s werelds grootste producent van steenwol – met meer dan 75 jaar ervaring. De ROCKWOOL Group is opgericht in 1937 en bestaat vandaag de dag uit 27 fabrieken en biedt werk aan meer dan 9.300 mensen over de hele wereld. Akoestische plafondtegels van ROCKFON worden gemaakt in vier steenwolfabrieken van ROCKWOOL: in Frankrijk, Polen, Rusland en Nederland. De producten worden verdeeld via verkooporganisaties over de hele wereld.

Dit is de rol

Als Manager Maintenance, Tooling & Engineering  ben je verantwoordelijk voor het plannen, leiden, coordineren van de activiteiten en het personeel belast met engineering, tooling en onderhoud, binnen de onderneming.  Je analyseert het bestaande preventieve onderhoudsplan en aan de hand van de evolutie van het machinepark en de voorkomende storingen, zoek je continue naar verbeteringen op het gebied van veiligheid, werkmethodes en kosten welke je via werkprocedures vastlegt. Als Manager Maintenance, Tooling & Engineering draag je bij aan de positieve team spirit en organiseer je de werking van de eigen afdeling dusdanig dat de onderhoudswerken zo vlot mogelijk verlopen. Indien noodzakelijk doe je een beroep op toeleveranciers en zorg je voor een goede planning en opvolging van het werk en voorraadbeheer van o.a. de machine-onderdelen. Waarnodig grijp je in bij leverproblemen en/of moeilijke werkzaamheden. Samen met de afdeling inkoop, zet je een voorraadsystem op voor wat betreft de wisselstukken en ben je verantwoordelijk voor de opvolging van de voorraden. De Manager Maintenance, Tooling & Engineering stelt de budgetten op en is verantwoordelijk voor de opvolging van de kosten, teneinde een goede prijs/kwaliteitsverhouding te kunnen waarborgen. Als Manager Maintenance, Tooling & Engineering geeft je leiding aan een multidisciplinair team van 7 medewerkers en rapporteert direct aan de Director Operations & Supply chain.  

Dit neem je mee

  • Diploma Industrieel ingenieur elektromechanica;
  • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een onderhoudsfunctie;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlands en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Ervaring met Ultimo en Microsoft Office;
  • Kennis van mechanica, hydraulica, electriciteit, PLC sturingen, mechanische constructie en werkplaats technieken;
  • Kennis van snij en vorm matrijzen, slitterproces is van meerwaarde;
  • Kennis van Maintenance Management Software;
  • Green belt lean, of gelijkwaardig

Dit bieden wij

Een uitdagende Manager Maintenance, Tooling & Engineering positie bij een groeiende, internationale en ambitieuze onderneming met hoogwaardige producten en systemen, waarbij gewerkt wordt in een prettige, informele cultuur met korte communicatie lijnen en een ‘hands on’ mentaliteit. Uitstekende en marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden maken het pakket compleet.

Interesse?

Herken jij jezelf in dit profiel en in deze uitdaging, dan nodig ik je uit te solliciteren via onderstaande button! Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Rachel Engels (Talentsourcer) op +31 (0)6-28232305.